Trening på Elixia i vinter

Også i vinter har jeg trent på mølle på Elixia i Sandvika en morgen i uken. Det har vært på gruppetrening som heter ”speed progression”. Instruktøren er veldig flink og det har blitt flere og flere som har møtt opp på treningen som starter kl 0645. Når jeg har kommet om morgenen kl 0630, står det allerede folk og venter på at Elixia skal åpne. Etter at de åpner gjelder det å være effektiv i garderoben for å få en mølle på en plassering man liker best. Det ser ut til at de fleste har funnet sin favorittplass. For min del liker jeg å være langt fremme. Da føler jeg størst press til å gjøre en god innsats. Jeg føler at instruktøren ser meg godt, og at de bak også ser om jeg klarer å holde intervallet ut. Det er selvfølgelig bare noe som er inni mitt hode, men det virker på prestasjonen. Så da er det bare å kjøre på.   

Løping på mølle på egen hånd synes jeg egentlig er kjedelig og beundrer de som er i stand til å løpe langt og lenge på mølle. Det hender jeg har en og annen runde på mølla alene, men det er kun som oppvarming før styrketrening. 

Disse gruppetreningene på mølle har jeg likt veldig godt og jeg føler at de har gjort underverker på kondisjonen. Resten av dagen føler jeg en utrolig god form, ikke bare i kroppen, men også i hodet. Utfordringen er at jeg får lyst til å løpe en tur til på kvelden. Det har hendt jeg har gjort det, men har for det meste vært flink og klarte å stå imot.   

Etter intervalløkta på mølla har Elixia lagt opp til en gruppetrening med styrke. Jeg deltok på noen av de tidligere, men etter hvert har jeg valgt å legge opp til egentrening med styrke og uttøying, litt etter eget hode og litt etter tips fra fysioterapeuten min.  

Har lurt på om beina mine ikke liker intervalløkten på mølla. Kondisen liker den veldig godt, men tror beina mine heller vil ha noe annet. Forrige vinter løp jeg også en del på mølle, og da fikk jeg det jeg tror var beinhinnebetennelse. Så nå etter påske skal jeg stå over intervalløktene på mølle og heller satse på turer ute. 

  For et par uker siden tok jeg mot til meg og bestilte meg en time med PT på Elixia. Jeg ønsket å få satt opp et styrketreningsprogram spesifikt for løping og mine svakheter. En times trening med PT var skikkelig hardt, måtte ha pauser underveis og det tok nesten en uke å bli kvitt stølheten. Jeg oppdaget mange små muskler jeg ikke ante at jeg hadde. Noen små muskler i lår, hofte og kne. Etter tre fire dager forsøkte jeg meg på en løpetur, men den ble relativt kort og med mye gåing. Først etter en uke gikk løpeturen uten problemer med tanke på stølheten.  

Treningsopplegget jeg fikk er slik at jeg kan gjennomføre det hjemme med det lille utstyret jeg har i treningsrommet i kjelleren. Det gjør det lettere å følge opplegget. Planen er å trene styrke 2, kanskje 3 ganger i uka frem mot sommeren. Og etter det blir  det mer vedlikeholdstrening 1 gang i uka tror jeg. Vi får se hvordan dette funger.