Forsiktig forsiktig

Etter at jeg tidligere har forsøkt å komme meg etter skade og feilet to ganger, må jeg klare å gjøre det riktig nå. Tidligere i sommer trodde jeg  at jeg var klar for å løpe igjen nesten som før. Optimistisk satte jeg i gang, men var for motivert og ivrig. Og vips tilbake til start, hele to ganger.

Jaja. Da fant jeg ut at jeg fikk ta en pause til jeg var nesten helt bra. Pausen ble på hele to mnd. Så tok jeg kontakt med en ny fysitoterapeut på Løp- og idrettsklinikken i Asker som anbefalte meg en såle i skoen som skulle støtte opp under fotbuen. Sålen skulle jeg bruke til daglig og ellers flytte rundt i de skoene jeg til enhver tid brukte, også de skoene jeg skulle bruke på løpeturer. Sålen var litt ubehagelig den første dagen, men samtidig følte den også litt godt.  Sånn godt-vondt omtrent. Etter få dager merket jeg ganske stor fremgang og etter råd fra fysioterapeuten skulle jeg ta noen forsiktige løpeturer.

IMG_5239
Godt å komme seg til skogs

Den første turen var på ca 2,5 km. Det føltes deilig å løpe igjen, men etter nesten 2 mnd uten løping var det litt tungt også. Dagen etter kjente jeg det under foten, men det kom seg raskt tilbake til slik det var før løpeturen. Råd fra fysioterapeut var å vente minst 2 dager mellom hver løpetur. Da to dager hadde gått tok jeg en tur til. Denne gangen økte jeg med 1 km, ventet i to dager for å la foten komme seg og samtidig kjenne om foten var klar for en tur til. Så tok jeg en løpetur til og la til enda en km. Så en kortere tur, en litt lengre og litt kort igjen. Slik har jeg holdt på i tre uker nå og det fungerer kjempefint. Er litt stiv om morgenen når jeg tar de første stegene, men bortsett fra det er det kjempefint. Uansett mye bedre enn det var og utviklingen går i riktig retning.

Nå gjelder det å øke sakte men sikkert. Huske på å ikke bli for ivrig. Fysioterapeut anbefalt også at jeg skulle øke distansen, men fortsette å ha to dager pause i mellom hver løpetur inntil jeg følte meg helt fin. Da kunne jeg driste meg til enkelte korte turer mellom.

Så da er det bare å fortsette å øke forsiktig forsiktig.