Musikk eller annet på øret når du løper?

Tidligere hadde jeg alltid musikk på øret under løpeturen. Vanligvis hadde jeg lastet ned en spilleliste som andre hadde laget på Wimp, men jeg hadde også enkelte spillelister jeg hadde laget selv eller album jeg lastet ned. Jeg dumpet også over en nettside som hjelper til å finne musikk med riktig rytme som passer til løpingen. Etterhvert fant jeg ut at det fantes flere spennede podcaster å lytte til.

Må innrømme at jeg er litt nerdete på fagstoff av ymse slag – naturvitenskaplige tema. Derfor ble det i begynnelsen til at jeg hørte på de samme podcastene jeg også høre på i bilen. Men så oppdaget jeg podcaster med løpestoff.

IMG_4491Maratonpodden var den av de jeg likte aller best. Synes podcasten var lett å følge med på og bidro til å motivere mer til løping. Noen amerikanske og engelske podcaster synes jeg var litt stressende å høre på og det var for meg flere ukjente navn som ble nevnt.

Men i sommer sluttet jeg å ta med lyd på øret. Hvorfor? Det bare ble sånn egentlig.  Det var også mer lettvint å komme seg ut uten hedset og ledninger. Nå får jeg med meg det som skjer rundt meg mye bedre. Og det er helt unødvendig å løpe i marka eller på fjellet med lyd på øret, synes jeg da.

Mulig det er lettere å løpe med lyd på øret om vinteren? Vi får se. En så lenge nyter jeg lydene av fuglekvitter og vinden som blåser mellom trærne.

Kos deg på tur, med eller uten lyd på øret 🙂