Sykkeltur til topptur

Skogshorn sett fra hytta
Skogshorn i det fjerne, sett fra hytta

Denne helgen har vi vært på hytta i Valdres. Det var meldt supert vært på lørdag og det førte til at jeg planla tur til Skogshorn. Skogshorn er en fjelltopp vi ser i det fjerne fra hytta og som har vært et yndet fotoobjekt i alle år.

Skogshorn sett fra der jeg parkerte sykkelen
Skogshorn sett fra der jeg parkerte sykkelen

Lørdag morgen etter frokost bar det avgårde til Skoghorn på sykkel. Det var ca 22 km å sykle og turen tok i underkant av en time. Da jeg kom til der stien mot Skogshorn begynte parkerte jeg sykkelen og begynte på oppstigningen.

Godt merkede stier på vei opp
Godt merkede stier på vei opp. Her fra den nedereste delen før det begynner å bli bratt.

Hadde tatt på meg mine Inov8 og tenkte at jeg skulle løpe der det var mulig. Men en stigning  på ca 800 høydemeter på 4,5 km er ganske bratt, så det ble mest gange på tur opp. Underveis ble det også en del pust i bakken og det var jo en unik mulighet til å kunne nyte utsikten.

Det ble brattere og brattere
Det ble brattere og brattere, men et sted langt over kanten er toppen.

Jo lengre opp jeg kom jo brattere ble det, men til slutt kom jeg over det punktet hvor det nesten bare var sletta opp mot toppen. Turen opp tok ca 1, 5 time.

Nådde Skogshorn på 1728 moh
Nådde Skogshorn på 1728 moh

Fra Skogshorn kunne jeg nyte utsikten over Valdres, Hallingdal, Jotuheimen og helt til Gaustatoppen og de andre fjellene i Telemark. Med andre ord, kjempeutsikt.

Det var selvfølgelig en trimkasse på toppen og jeg skrev meg inn i boka. Etter det fant jeg en fin plass i le for vinden og nøt medbragte nøtter og kjeks og beundret utsikten.

Pause med medbrakt mat
Pause med medbrakt mat

Så bar det ned igjen. Her ble det mest løping, eller kanskje småhopping fra sten til sten i det øverste partiet. Det var veldig steinete og mange små løse stener, så jeg var forsiktig så jeg ikke skulle skli og falle i bratthenget.

Vel nede ved sykkelen ble det ompakking, før jeg syklet tilbake til hytta. Det var en fantastisk fin tur og toppturer blir det garantert flere av.

Skogshorn i solnedgang
Skogshorn i solnedgang