Da er jeg igang igjen

 

På vei til jobb
På vei til jobb

Pga plantar fascitt har det blitt sparsomt med løping i sommer. Det ble derimot mer sykling. Det er både en fin transportmetode, en veldig bra måte å våkne på om morgenen når man sykler til jobb og ikke minst en veldig fin måte å trene på. Tidligere tenkte jeg stadig på de som bodde slik til at de kunne løpe til jobb, og var litt misunnelig på de. Men nå synes jeg at jeg har akkurat passe vei til jobb for å få en fin sykkeltur. Jeg bruker omkring 45 minutter.

I den siste tiden har jeg gjort det jeg kan av øvelser som ulike former for tøying, styrkeøvelser, spesialsokk om natten og behandling med nåler, massasje og trykkbølge. Det ser heldigvis ut til å ha hjulpet godt. Manuellterapeuten min sier det går bra å begynne å løpe forsiktig igjen, og jeg hadde min først løpetur i denne omgang på søndag. Det var en utrolig deilig følelse å få komme seg ut på en løpetur. Det ble bare en kort tur på omkring 3 km, og jeg la inn to gåpauser på et minutt eller to. Dagen etter var foten mye bedre. Jeg vil tro det å bruke foten forsiktig og samtidig få en del blodsirkulasjon i området vil bidra positivt.

Syverstaddammen og løpesti
Løpesti ved Syverstaddammen

Uansett, nå er jeg i gang igjen og det gir en veldig god følelse. For å ikke gjøre noe overilt skal jeg følge en plan. Jeg skal i begynnelsen ha ca 2 dager pause mellom hver løpetur. Fungerer det fint over en to ukers periode kan jeg driste meg til å ha en dag i mellom en og annen gang. Og om det fungerer kan jeg øke distansen. For sikkerhetsskyld lagde jeg en treningsplan på Endomondo for å klare å moderere meg.

Jeg er veldig glad for å være i gang igjen.