Drømmen om ultra

Det høres jo skikkelig merkelig ut å drømme om ultraløp når det aller lengste løpet jeg har løpt er EcoTrail 18 km i 2015. Jeg har ikke en gang løpt maraton eller halvmaraton. Men det er et eller annet med det å komme seg ut i naturen, ut i skogen, opp på fjellet, og være ute hele dagen som fasinerer.

Titt og ofte ser jeg turbilder i magasiner, og jeg ser bilder på nett  av venner som er på tur i fjellheimen, i marka eller andre steder. Jeg lengter sånn veldig etter å komme meg ut i naturen, opp på fjellet, på laaaang tur. Lenge har jeg bl.a. drømt om å gå Nordmannsslepa over Hardangervidda. Og så har jeg ikke gjort det tidligere. Anledningen har ikke vært der, eller det har kanskje ikke vært prioritert nok.

Nå tenker jeg at det kan være greit å sette seg et skikkelig hårete mål. Da har en noe å trene mot. Og selv om jeg ikke har meldt meg på noen slike lange løp enda, så har jeg nå sagt det høyt. Da blir det ganske så forpliktende og motiverende.

Ønske er å løpe over Hardangervidda i 2017. Enn om jeg kunne jobbet meg mot Xreid Hardangervidda 2017? Vil det være mulig på to år? Vil det i det hele tatt være mulig når jeg nå sliter med skader? Målet er satt og arbeidet er i gang 🙂