Tidlige morgenturer

Morgenstemning ved Syverstaddammene
Morgenstemning ved Syverstaddammene

Det er noe spesielt med å løpe om morgenen. Verden er i ferd med å våkne, det er stille ute og de eneste lydene du hører er fuglekvitter. Det er vindstille ute og dagen bare venter på oss. Det er fortsatt fuktig etter nattens dugg eller regnet. Frisk og ren luft og akkurat passe kjølig.

Det er disse tidlige morgenturene som har blitt mine langturer. Morgenturer før jeg skal på jobb, eller tidlige morgenturer i helgene bare fordi solen vekket meg tidig den morgenen. Jeg starter gjerne ved 6-tiden, går meg varm de første 200-300 meterne før jeg begynner å løpe rolig. Jeg er ute omkring 1- 1,5 timer. Etter en varm dusj kan jeg kose meg med en skål havregrøt og en god kopp kaffe.

Morgengrøt
Morgengrøt

Etter å ha løpt en morgentur får jeg en sånn deilig følelse i kroppen. Hodet er våkent og livet er egentlig bare herlig. Løping er som balsam for sjelen, pleier noen å si. Må si meg veldig enig i det.