Sentrumsløpet 2015

Jeg hadde meldt meg på Sentrumsløpet ved juletider, gjort mine forberedelser, hentet startnummer, og nå var dagen her. Jeg mener å erindre at jeg løp Sentrumsløpet en gang helt på begynnelsen av 90-tallet også. På den tiden løp jeg et og annet mosjonsløp. Og nå var det på’n igjen 🙂

Ettersom dette var mitt første løp på ca 25 år husket jeg ikke helt hvordan dette var. For at det ikke skulle bli kaos på et eller annet vis, tok jeg toget fra Asker til Nationalteateret.  Da vi kom ut av Nationalteateret stasjon møtte jeg folkehavet. Masse mennesker i byen med løpeantrekk. Det var i hvertfall ingen tvil om at jeg hadde møtt opp på rett sted til rett tid.

Jeg hadde god tid bl.a. fordi jeg havnet i pulje 9. Det var ikke så lett å vite hvilken tid jeg kom til å bruke da jeg meldte meg på, så jeg hadde gjettet på 60 minutter. Tenkte det var bedre å ta forsiktig i, enn å være for ambisiøs.

Ettersom jeg hadde god tid gikk jeg for å orientere meg litt. Jeg fant hvor starten for pulje 9 skulle være, hvor vi skulle levere bagasjen og ….. hvor er toalettet. Selvfølgelig er det noe som melder seg. Jeg tok sjansen på å se etter det inne på Palleet, det hadde også mange andre gjort, men valgte å stille meg i den køen.

Etter det bar det til  bagasjelevering. Her hadde det dannet seg en utrolig lang kø to kvartaler bortover. Etter å ha levert bagasjen gikk jeg til startområdet for å begynne å varme opp litt. Det var såpass tett med folk at det var ikke lett å gjøre annet enn å hoppe opp og ned på stedet. Puljene beveget seg sakte fremover ettersom en og en pulje startet. Så var det vår tur. PANG,  der gikk starten.

IMG_3422
Skjermdump fra Endomondo

Strategien var å holde det gående relativt jevnt. Jeg valgte å følge pulsklokka og valgte å ligge på ca. 170 i puls gjennom løpet. Selvfølgelig ble det litt variasjon, +/- 5. Men jeg opplevde at det fungerte veldig fint.

Pulje 9 hadde flere deltakere som tok det pent og rolig, flere som gikk i motbakkene og noen som var veldig sosiale og lagde en bred rekke av deltakere som skravlet underveis. Det første til en del kødannelse og det ble litt problemer med å komme seg forbi enkelte steder. Men etter hvert ble det litt mer spredning i feltet og det var lettere å komme forbi.

Løpet gikk over all forventning, men kjente når vi nærmet oss drikkestasjonen i Bygdøy Alle at det virkelig var på tide med litt påfyll, ellers ville det ikke gått særlig i samme tempo. Jeg valgte å drikke vann istedet for sportsdrikk. Har egentlig ingen erfaring med sportsdrikk, og tips fra andre jeg har lest på nett er at man ikke skal drikke eller spise noe under et løp som man ikke har erfaring med fra før. Faren for å bli dårlig i magen bør man unngå. En kort stopp og to glass vann gjorde susen.

Så bar det videre og vi nærmet oss mål. Opp Karl Johans gate gikk veldig bra og tenkte at det hadde vært gøy å avslutte med et raskt tempo. Det var faktisk ikke så lett. Mine Newtonsko like ikke så godt relativt ny brostein. Så jeg forsøkte å sikte på å lande på brosteinen slik at jeg ikke skulle lande i sprekkene mellom. Det var ikke så lett, så jeg måtte slakke litt på tempoet.

Uansett – jeg kom i mål og var kjempefornøyd med tiden til at dette var mitt første løp på 25 år. 56 minutter synes jeg var bra til å være meg nå.

LøpsanalyseDet blir Sentrumsløpet til neste år også. Da tenker jeg å melde meg på i en annen pulje og si at jeg kommer til å løpe på 45 minutter. Da slipper jeg kanskje kødannelse, får drahjelp av de andre som løper raskt og tiden vil sannsynligvis bli bedre 🙂

Garmin sier at jeg pr i dag burde løpe 10K på 48 minutter, da kanskje jeg kan klare 45 med litt mer trening.

Så da er målet for Sentrumsløpet 2016 satt – 45 minutter.

1 kommentar

Kommentarer er stengt.